Saturday, July 30, 2011

Cara nak GAGALkan cubaan Pecah Rumah

Assalamualaikum..

Pernah tak rumah korang kena pecah dengan orang yang tak dikenali? Aku dah dua kali jadi. Yang pertama, pencuri tu berjaya curik motosikal. tapi yang kedua GAGAL

hari ni nak gitau satu berita tergempar yang hampir terjadi kat family aku.
Jam pukul 5.15 pagi tadi, aku terjaga disebabkan terdengar jeritan seseorang.
Aku tak pasti sama ada yang aku dengar tu betul atau tidak. Aku pun bangun memberanikan diri buka pintu bilik, nak tengok apa yang berlaku sebenarnya. Tapi sumer tu dah lepas. Aku ke bilik parent aku. Tanya diorang ape jadi. Mak aku citer yang ada orang cube nak bukak pintu pagar rumah, 


tapi abah aku jerkah orang tu. Lari lintang pukang dia. And korang kalau dah nampak ada orang nak cuba masuk rumah korang, JERKAH dia kuat2 sampai terpelanting pun xpa...hahahaha.Adoi...nasib la tak sempat nak masuk umah. Seram gak bayang  kalau dia dah masuk.macam2 ley jadi. So, mulai sekarang kena ALERT kat luar tu.

Ok guys. that's all for today. 
Wassalam



2 comments:

  1. Wah...., dahsyat!!!!

    ReplyDelete
  2. Best entry nie
    Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete

Rumors???